Министерот за национална одбрана Акар разговараше телефонски со својот американски колега Еспер

Двајцата министри за одбрана Хулуси Акар и Марк Еспер разменија мислења во однос на безбедносни прашања коишто ги засегаат двете земји во регионот, на чело со случувањата во Ирак

1335790
Министерот за национална одбрана Акар разговараше телефонски со својот американски колега Еспер

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар синоќа оствари телефонски разговор со својот американски колега, секретарот за одбрана Марк Еспер.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, во разговорот помеѓу двајцата министри за одбрана Акар и Еспер беа разменети мислења во однос на безбедносни прашања коишто ги засегаат двете земји во регионот, на чело со случувањата во Ирак.Слични вести