Претседателот Ердоган: Сега фрламе нов чекор во Либија, во Источниот Медитеран

Претседателот Ердоган во своето обраќање преку телефон до војниците на задача во Командата на жандармериската станица Гечитли кај Хаќќари, во близина на турско-сириската границам, истакна дека Турција фрла нов чекор во Либија, во Источниот Медитеран

1332863
Претседателот Ердоган: Сега фрламе нов чекор во Либија, во Источниот Медитеран

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган синоќа им се обрати преку телефон на војниците на задача во Командата на жандармериската станица Гечитли кај Хаќќари, во близина на турско-сириската граница.

Велејќи „2019 година веќе ја оставивме зад нас. Сега влегуваме во 2020 година.“- претседателот Ердоган истакна дека Турција фрла нов чекор во Либија, во Источниот Медитеран.“ 

„Како нашите војници, така и нашите полициски сили се бореа јуначки, на копно, во море и во воздух. Се знае дека во операцијата Извор на мирот се потиснати сите терористи таму. Сега во многу поразличен чекор, фрламе нов чекор во Либија, во Источниот Медитеран. И со овој чекор којшто се фрла во Источниот Медитеран, Иншаллах (со Аллахова помош) онака како што во историјата постојат епови коишто се запишани во историјата од страна на Барбарос Хајреттин во Средоземното Море, сега нашите војници Мехметчик повторно ќе продолжи да ги пишува овие епови таму.“ - порача претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во неговото обраќање преку телефон до војниците на задача во Командата на жандармериската станица Гечитли кај Хаќќари, во близина на турско-сириската граница.Слични вести