Претседателот Ердоган оствари телефонски со Нурсултан Назарбаев

Во телефонскиот разговор претседателот Реџеп Тајјип Ердоган изрази уверување дека ќе се развие уште повеќе соработката со Казахстан и тоа и на билатерален план и на мултилатерални платформи

1331479
Претседателот Ердоган оствари телефонски  со Нурсултан Назарбаев

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган оствари телефонски разговор со основачкиот и поранешен претседател на Казахстан Нурсултан Назарбаев. 

Според објавеното соопштение од Одделот за комуникации во претседателскиот кабинетг, претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во остварениот телефонски разговор изрази уверување дека и во наредните години ќе се развие уште повеќе соработката со Казахстан и тоа, ѝ на билатерален план, ѝ на мултилатерални платформи.

 Слични вести