Турските војници во Тел Абјад во Сирија пронајдоа 39 ракети „Катјуша“

Министерството за национална одбрана соопшти дека во руралното подрачје на градчето Тел Абјад, источно од реката Еуфрат во североисточниот дел на Сирија, се пронајдени 39 ракети „Катјуша“

1331432
Турските војници во Тел Абјад во Сирија пронајдоа 39 ракети „Катјуша“

Во руралното подрачје на градчето Тел Абјад во реонот на операцијата Извор на мирот којашто се спроведува од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK), источно од реката Еуфрат во североисточниот дел на Сирија, се пронајдени 39 ракети „Катјуша“,

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува следното: „Нашите јуначки командоси кои продолжуваат своите активности за пребарување и чистење на теренот во подрачјето на Извор на мирот, во руралното подрачје на градчето Тел Абјад пронајдоа 39 ракети 'Катјуша'.“Слични вести