Обраќање на претседателот Ердоган на церемонијата на претставување на првиот домашен автомобил на Турција

Претседателот Ердоган рече: Денес е историски ден, исполнување на повеќедеценискиот сон. Наш сон е да имаме автомобил кој со користење на националната технологија го направија наши дизајнери и инженери.“

1330775
Обраќање на претседателот Ердоган на церемонијата на претставување на првиот домашен автомобил на Турција

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган се обраќање на церемонијата на свечено претставување на прототипот на првиот домашен автомобил на Турција.

Претседателот Ердоган рече: Денеска е историски ден, исполнување на повеќедеценискиот сон. Наш сон е да имаме автомобил кој со користење на националната технологија го направија наши дизајнери и инженери.“Слични вести