Ете го првиот домашен автомобил на Турција..!

Домашниот автомобил на Турција, на Иницијаторската група за автомобил на Турција (ТОГГ или TOGG) ќе почне да се произведува во 2022 година

1330812
Ете го првиот домашен автомобил на Турција..!
Türkiye'nin Yerli Otomobili Tanıtımı.jpg
Türkiye'nin Yerli Otomobili Tanıtımı Töreni.jpg

На церемонијата во „Информатичката долина“ во населеното место Гебзе кај градот Коџаели со учество и на претседателот Реџеп Тајјип Ердоган е претставен прототипот на првиот домашен автомобил на Турција.

Домашниот автомобил на Турција на Иницијаторската група за автомобил на Турција (ТОГГ или TOGG) ќе почне да се произведува во 2022 година.Слични вести