На северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи на ПКК

Во реализирана операција поддржана од воздух во областите Зап и Синан-Хафтанин во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1327397
На северот на Ирак се неутрализирани тројца терористи на ПКК

Турција со одлучност ги продолжува операциите во рамките на борбата против тероризмот како внатре во границите на земјата, така и надвор од земјата преку границата.

Во тие рамки во реализирана операција поддржана од воздух во северниот дел на Ирак се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека е реализирана операција поддржана од воздух во областите Зап и Синан-Хафтанин во северниот дел на Ирак.

Во операцијата се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК за кои е установено дека се подготвувале да реализираат напад.Слични вести