Во градовите Битлис и Сиирт започна операцијата „Киран-8“

Во операцијата учествуваат 232 оперативни тимови и 3480 војници

1325524
Во градовите Битлис и Сиирт започна операцијата „Киран-8“

Во градовите Битлис и Сиирт започна операцијата „Киран-8“ насочена против терористите во областа.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за внатрешни работи на Турција, Командата на жандармерискиот корпус за ред и мир на градот Ван ја започна операцијата Киран-8 шумата Сехи насочена против евентуалното стационирање на терористите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во шумското подрачје со цел да ја поминат зимата.

Во операцијата учествуваат 232 оперативни тимови и 3480 војници.

Успешно продолжува операцијата Киран која е насочена против тероризмот и неговото целосно уништување.Слични вести