Турција на меѓународната арена ќе бара сметка а нема да положи

Зависно од потребите Турција може да реализира прекугранична интервенција, да испрати војници во друга земја, да оствари дупчења во Средоземното море

1325121
Турција на меѓународната арена ќе бара сметка а нема да положи

Потпретседателот на државата Фуат Октај рече:

„Турција согласно своите интереси на меѓународната арена ќе бара сметка а нема да положи“.

Во говорот на седницата на Генералното заседание на Големото национално собрание на Турција потпретседателот Октај потенцираше дека „Турција се раководи согласно своите интереси.

Турција согласно своите интереси на меѓународната арена ќе бара сметка а нема да положи.

Зависно од потребите Турција може да реализира прекугранична интервенција, да испрати војници во друга земја, да оствари дупчења во Средоземното море, да реализира преку гранична операција. Правиме и ќе направиме се што е потребно за заштита на нашите интереси“ рече Октај.Слични вести