Претседателот Ердоган му честита на новоизбраниот претседател на Алжир Тебун

Претседателот Ердоган оствари телефонски разговор со новоизбраниот претседател на Алжир Абдулмеџид Тебун на кого му честита за новата должност

1323430
Претседателот Ердоган му честита на новоизбраниот претседател на Алжир Тебун

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го побара по телефон  на Абдулмеџид  Тебун на кого му честита за изборот за нов претседател на Алжир.

Ердоган оствари телефонски разговор со новиот алжирски претседател Тебун. 

Во телефонскиот разговор претседателот Реџеп Тајјип Ердоган му честита на Абдулмеџид Тебун за победата на одржаните претседателски избори на кои е избран за нов претседател на Алжир.Слични вести