Чавушоглу разговараше телефонски со својот руски колега Лавров

Според добиени информации од дипломатски извори, во остварениот разговор помеѓу двајцата шефови на дипломатии Мевлут Чавушоглу и Сергеј Лавров, биле разгледани билатералните односи помеѓу двете земји и актуелни регионални прашања

1322802
Чавушоглу разговараше телефонски со својот руски колега Лавров

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со својот руски колега, министерот за надворешни работи Сергеј Лавров.

Според добиени информации од дипломатски извори, во остварениот разговор помеѓу двајцата шефови на дипломатии Чавушоглу и Лавров биле разгледани билатералните односи помеѓу двете земји и актуелни регионални прашања.

 Слични вести