Американскиот амбасадор во Анкара Дејвид Сатерфилд повикан во турското министерство за надворешни работи

Американскиот амбасадор во Анкара Дејвид Сатерфилд, во врска со усвоената нацрт одлука на Сенатот на САД во врска со ерменските тврдења за настаните од 1915 година, е повикан во турското министерство за надворешни работи

1323006
Американскиот амбасадор во Анкара Дејвид Сатерфилд повикан во турското министерство за надворешни работи

Американскиот амбасадор во Анкара Дејвид Сатерфилд, во врска со усвоената нацрт одлука на Сенатот на САД во врска со ерменските тврдења за настаните од 1915 година, е повикан во турското министерство за надворешни работиСлични вести