Двајца терористи на ПКК/ЈПГ кои избегале од северниот дел на Сирија им се предадоа на турските безбедносни сили

Министерството за национаонална одбрана соопшти дека двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ кои избегале од северниот дел на Сирија им се предадоа на турските безбедносни сили во Суруч, Шанлиурфа на турско сириската граница

1320992
Двајца терористи на ПКК/ЈПГ кои избегале од северниот дел на Сирија им се предадоа на турските безбедносни сили

Двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ во северниот дел на Сирија, кои избегале од организацијата им се предадоа на турските безбедносни сили во пограничната станица во Суруч, кај градот Шанлиурфа, на турско-сириската граница.

Во објавеното соопштение од Министерството за национаонална одбрана се истакнува дека продолжуваат бегствата од сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во соопштението се вели дека двајца терористи припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ во северниот дел на Сирија кои избегале од организацијата, им се предале со своето оружје и муниција на турските безбедносни сили во пограничната станица во Суруч, кај градот Шанлиурфа, на турско-сириската граница.Слични вести