Чавушоглу: Турција ќе застане во одбрна на праведната кауза на Турците Ахиска

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу истакна дека Турција ќе застане во одбрана на праведната кауза на Турците Ахиска

1321170
Чавушоглу: Турција ќе застане во одбрна на праведната кауза на Турците Ахиска

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во пораката што ја сподели на својата сметка на социјалната мрежа Твитер истакна дека Турција ќе застане во одбрана на праведната кауза на Турците Ахиска.

Чавушоглу во пораката напиша: "Се состанавме со делегацијата на Светската унија на Турците Ахиска. Ќе продолжиме да застануваме во одбрана на праведната кауза на Турците Ахиска и да ги поддржуваме. Нашите браќа Ахиска гледаат со доверба кон иднината, во единство и заедништво."Слични вести