Претседателот Ердоган ја прими генералната секретарка на Советот на Европа Буриќ

Претседателот Ердоган во сарајот Долмабахче во Истанбул се состана со генералната секретарка на Советот на Европа Марија Пејчиновиќ-Буриќ

1320451
Претседателот Ердоган ја прими генералната секретарка на Советот на Европа Буриќ

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган во Истанбул ја прими генералната секретарка на Советот на Европа Марија Пејчиновиќ-Буриќ.

Претседателот Ердоган кој учествуваше на 8. Министерска конференција „Срцето на Азија - Истанбулскиот процес“ во претседателската канцеларија во сарајот Долмабахче во Истанбул, на тема „Мир, партнерство, просперитет“, се состана со генералната секретарка на Советот на Европа Марија Пејчиновиќ-Буриќ.

Средбата беше затворена за медиумите и траеше проиближно 21 минута.

 Слични вести