Во операција кај Муш се неутрализирани 5 терористи

Министерството за внатрешни работи соопшти дека во реализирана операција поддржана од воздух на областа Шенјајла кај градот Муш се неутрализирани 5 терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1319448
Во операција кај Муш се неутрализирани 5 терористи

Во реализирана операција поддржана од воздух во областа Шенјајла кај градот Муш, во југоисточниот дел на земјата, се неутрализирани 5 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува дека од страна на тимовите на градската команда на жандармеријата во Муш е реализирана операција поддржана од воздух на областа Шенјајла. 

Во соопштението се нагласува дека во операцијата се неутрализирани 5 вооружени терористи. 

Операциите во подрачјето продолжуваат.Слични вести