Уште тројца терористи им се предадоа на турските безбедносни сили во Силопи, на турско-ирачката граница

Продолжуваат бегствата на терористите од редовите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои бегајќи од местата за засолнување на организацијата во северниот дел на Ирак, им се предаваат на турските безбедносни сили

1318884
Уште тројца терористи им се предадоа на турските безбедносни сили во Силопи, на турско-ирачката граница

Уште тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои избегале од организацијата во северниот дел на Ирак им се предадоа на турските безбедносни сили во населеното место Силопи, на турско-ирачката граница. 

Во објавеното соопштение на сметката на Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, се истакнува дека како резултат на одлучните операции на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) продолжуваат бегствата на терористите од редовите на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои им се предаваат на турските безбедносни сили.

Во соопштението се вели дека уште тројца терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК кои избегале од местата за засолнување на организацијата во северниот дел на Ирак, им се предадоа на турските безбедносни сили во населеното место Силопи, на турско-ирачката граница.Слични вести