Портпаролот Калин: „Единството и солидарноста се двата основни столба на НАТО“

Ниту еден од нас не е во безбедност ако не бидеме сите во безбедност

1317446
Портпаролот Калин: „Единството и солидарноста се двата основни столба на НАТО“

Ибрахим Калин портпаролот на кабинетот на претседателството на Турција рече дека единството и солидарноста се двата основни столба на НАТО. Турција од сојузниците очекува конкретна поддршка во борбата против сите терористички организации како што се ПКК, ДЕАШ и ФЕТО.

Во објавата преку профилот на твитер во врска со Самитот на НАТО, портпаролот Калин истакна: „Единството и солидарноста се двата основни столба на НАТО. Турција од сојузниците очекува конкретна поддршка во борбата против сите терористички организации како што се ПКК, ДЕАШ и ФЕТО. Делото го краси човекот, а не празните зборови. Ниту еден од нас не е во безбедност ако не бидеме сите во безбедност“ подвлече Калин.Слични вести