Министерството за национална одбрана на Турција: Имаме целосна политичка контрола во НАТО

Министерството за национална одбрана соопшти дека Турција има целосна политичка контрола во НАТО

Министерството за национална одбрана на Турција: Имаме целосна политичка контрола во НАТО

Министерството за национална одбрана на Турција одржа прес конференција во врска со придонесите на Турција во Организацијата на Северноатлантскиот договор (НАТО) и притоа истакна дека НАТО претставува значајна политичко-воена организација во која Турција располага со целосна политичка контрола.Слични вести