Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со генералниот секретар на НАТО Столтенберг

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг

1315037
Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со генералниот секретар на НАТО Столтенберг

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу разговараше телефонски со генералниот секретар на Организацијата на Северноатлантскиот договор НАТО Јенс Столтенберг.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг остварија телефонски разговор. 

Како што се истакнува тема на телефонскиот разговор биле подготовките во врска со претстојниот самит на НАТО што ќе се одржи идниот месец во Лондон, Велика Британија.Слични вести