Амбасадорот на Зимбабве му го предаде акредитвното писмо на претседателот Ердоган

По претставувањето на амбасадорите, нивните семејства и некои вработени во амбасадата, сите заедно се сликаа за семејна фотографија

1310529
Амбасадорот на Зимбабве му го предаде акредитвното писмо на претседателот Ердоган

Вчера претседателот Реџеп Тајип Ердоган ги прими новите амбасадори во Анкара. Амбасадорот на Зимбабве Алфред Мутивазука, амбасадорот на Република Еквадор  Фани Де Лурде Пума Пума и амбасадорот на Бурунди Жерар Нтахорвароје Бикебако.

На приемот што се одржа во претседателскиот комплекс, новоименуваните амбасадори на претседателот Ердоган му ги врачија акредитивните писма.

По претставувањето на амбасадорите, нивните семејства и некои вработени во амбасадата, сите заедно се сликаа за семејна фотографија.Слични вести