Во прекугранични операции на северот на Ирак се неутрализирани 5 терористи

Во реализирани прекугранични операции поддржани од воздух во областите Хакурк и хафтанин се неутрализирани 5 мина терористи на ПКК

1310179
Во прекугранични операции на северот на Ирак се неутрализирани 5 терористи

Во операции поддржани од воздух во областите Хакурк и Хафтанин во северниот дел на Ирак се неутрализирани 5 терористи, членови на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение на сметката на Министерството за национанална одбрана преку социјалната мрежа Твитер се истакнува следното: „Со реализирани операции поддржани од воздух се неутрализирани 5 терроисти на ПКК од кои двајца во областа Хакурк и тројца во областа Хафтанин во рамките на операцијата „Шепа-3“ („Pençe-3“), а за кои е установено дека се подготвувале за терористичка акција. Операциите ќе продолжат без прекин.“Слични вести