Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими началникот на Генералштабот на Гамбија

На средбата помеѓу министерот за национална одбрана Хулуси Акар и началникот на Генералштабот на Гамбија генерал полковник Масанех Кинтех присуствуваше и командантот на копнените сили генерал на армија Умит Дундар

1309812
Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими началникот на Генералштабот на Гамбија

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар го прими началникот на Гамбија генерал полковник Масанех Кинтех.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека на средбата помеѓу министерот Хулуси Акар и  началникот на Генералштабот на Гамбија Масанех Кинтех, присуствувал и командантот на копнените сили генерал на армија Умит Дундар.Слични вести