Терористите ги нападнаа цивилите во Азез

Освен со топовски гранати, терористите извршија напад и со ракетите катјуши

1309344
Терористите ги нападнаа цивилите во Азез

Во нападот на терористичката организација ЈПГ/ПКК во подрачјето Азез кај Тел Рифат загина еден цивил.

Терористите кои се вгнездени во подрачјето Минаг кај Тел Рифат извршија напад со 8 топовски гранати врз подрачјето Азез на сириската територија наспроти Килис.

Освен со топовски гранати, терористите извршија напад и со ракетите катјуши. Во нападот загина 1 цивил, а 13 цивили беа повредени.

Турските вооружени сили одговорија со топовски истрели од хаубиците.Слични вести