Турските војници поставија генератор во едно село без струја во Расул Ајн

Со цел да се реши електричното прашање на селото Нукра, беше поставен електричен генератор од 75 киловати

1308534
Турските војници поставија генератор во едно село без струја во Расул Ајн

Турските војници поставија електричен генератор од 75 киловати во селото без струја и вода Нукра во Расул Ајн.

В објавата што беше споделена преку профилот на Министерството за национална одбрана беше истакнато дека продолжуваат напорите за нормализирање и подобрување на животните услови во селото Нукра кај Расул Ајн во0 кое нема струја и вода.

Во објавата беше истакнато дека со цел да се реши електричното прашање на селото, беше поставен електричен генератор од 75 киловати.

Во соопштението беше истакнато дека во врска со поставувањето на електричниот генератор беше објавено и видео.Слични вести