Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија досега се уништени 988 рачни експлозиви и 442 мини

Министерството за национална одбрана соопшти дека во подрачјето на операцијата Извор на мирот досега се уништени 988 рачни експлозиви и 442 мини

1307683
Во подрачјето на операцијата Извор на мирот во Сирија досега се уништени 988 рачни експлозиви и 442 мини

Во подрачјето на операцијата Извор на мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија, досега се уништени 988 рачни експлозиви и 442 мини.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека за безбедноста на народот во подрачјето командоските единици ги продолжуваат активностите за пронаоѓање и уништување на поставените рачни експлозиви и мини од страна на терористичката организација ПКК/ЈПГ.

Во соопштението се вели дека во тие рамки во подрачјето на операцијата Извор на мирот досега се уништени 988 рачни експлозиви и 442 мини.Слични вести