МНО: „Ниту една етничка или верска заедница не е цел на нашата операција“

Продолжуваат провокативните истрели и нападите на приврзаниците на терористичката организација ПКК/ЈПГ во зоната на операцијата Извор на мирот.

1306258
МНО: „Ниту една етничка или верска заедница не е цел на нашата операција“

Министерството за национална одбрана (МНО) соопшти дека ниту една етничка или верска заедница во Сирија не е цел на нашата операција „Извор на мирот“.

Во соопштението кое беше објавено од страна на министерството во врска со операцијата Извор на мирот беше истакнато следното:

„Продолжуваат провокативните истрели и нападите на приврзаниците на терористичката организација ПКК/ЈПГ во зоната на операцијата Извор на мирот. Секако дека нашите војници и приврзаници на безбедносните сили согласно правото на самоодбрана возвраќаат на овие напади. Ниту еден припадник на етничките и верски заедници без огледа на тоа дали се Курди, Арапи, христијани и Јазиди, нема да бидат цел на нашата операција.“Слични вести