Мевлут Чавушоглу му честита на новиот министер за надворешни работи на Руанда Винсент Бирута

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со Винсент Бирута, на кого му честита за новата должност министер за надворешни работи на Руанда

1304368
Мевлут Чавушоглу му честита на новиот министер за надворешни работи на Руанда Винсент Бирута

Министерот за надворшени работи Мевлут Чавушоглу му честита на новиот министер за надворешни работи на Руанда Винсент Бирута, по повод назначувањето на оваа должост.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот Чавушоглу оствари телефонски разговор со Винсент Бирута.

Во телефонскиот разговор, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу му честита на Бирута по повод неговото назначување на должноста нов министер за надворешни работи на Руанда.

Инаку, претседателот на Руанда Пол Кагаме за време на минатонеделната направена измена во владиниот кабинет министерот за животна средина Винсент Бирута го назначи за министер за надворешни работи и меѓународна соработка. Слични вести