Во воздушна операција на областа Метина на северот на Ирак се неутрализирани 9 терористи

Министерството за национална одбрана соопшти дека по утврдување на група припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во областа Метина во северниот дел на Ирак е реализирана воздушна операција во која се неутрализирани 9 терористи

Во воздушна операција на областа Метина на северот на Ирак се неутрализирани 9 терористи

Во реализирана прекугранична воздушна операција на областа Метина во северниот дел на Ирак се неутрализирани 9 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана, по утврдување на група припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во областа Метина во северниот дел на Ирак е реализирана воздушна операција.

Во сооопштението се истакнува дека во операцијата се неутрализирани 9 терористи и се вели следното: „Нашите операции против терористичката организација ќе продолжат без да ја намалат својата брзина.“

Операциите во подрачјето продолжуваат.Слични вести