Во операција на областа Зап на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, во областа Зап на северот на Ирак е реализирана операција поддржана од воздух во која се неутрализирани двајца терористи на ПКК

1302419
Во операција на областа Зап на северот на Ирак се неутрализирани двајца терористи

Во реализирана прекугранична операција поддржана од воздух на областа Зап во северниот дел на Ирак се неутрализирани двајца терористи. 

Според објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана на социјалната мрежа Твитер, во областа Зап на северот на Ирак е реализирана операција поддржана од воздух.

Во операцијата се неутрализирани двајца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Операциите во подрачјето продолжуваат.Слични вести