Во операција во руралното подрачје на градот Агри се неутрализирани 8 терористи на ПКК

Во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност во земјата од страна на градската команда на жандармеријата е реализирана операција во руралното подрачје на градот Агри поддржана од воздух, во која се неутрализирани 8 терористи на ПКК

1302274
Во операција во руралното подрачје на градот Агри се неутрализирани 8 терористи на ПКК

Во реализирана операција од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) поддржана од воздух во руралното подрачје на градот Агри, се неутрализирани 8 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност во земјата од страна на градската команда на жандармеријата е реализирана операција во руралното подрачје на градот Агри поддржана од воздух.

Во операцијата се неутрализирани 8 терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.Слични вести