Специјалниот претставник на САД за Сирија Џејмс Џефри утре ќе допатува во посета на Турција

Специјалниот претставник на Соединетите Американски Држави (САД) за Сирија Џејмс Џефри во текот на два дена, утре и задутре, ќе учествува на неколку состаноци во Анкара на кои ќе се разговара поготово за ситуацијата во Сирија

1301600
Специјалниот претставник на САД за Сирија Џејмс Џефри утре ќе допатува во посета на Турција

Специјалниот претставник на Соединетите Американски Држави (САД) за Сирија Џејмс Џефри утре ќе допатува во посета на Турција.

Џефри во текот на два дена (утре и задутре) ќе учествува на неколку состаноци во Анкара на кои ќе се разговара поготово за ситуацијата во Сирија.

Специјалниот претставник на Соединетите Американски Држави (САД) за Сирија Џејмс Џефри се очекува да оствари средби и разговори во Министерствата за национална одбрана и за надворшени работи.Слични вести