Кај градот Дијарбакир се неутрализирани тројца терористи на ПКК

Во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност од страна на градската команда на жандармеријата во руралното подрачје на градот Дијарбакир е реализирана операција поддржана од воздух во која се неутрализирани тројца терористи на ПКК

1300876
Кај градот Дијарбакир се неутрализирани тројца терористи на ПКК

Во реализирана операција во руралното подрачје кај градот Дијарбакир се неутрализирани тројца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Според објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи, во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност од страна на градската команда на жандармеријата во руралното подрачје на градот Дијарбакир е реализирана операција поддржана од воздух.

Во операцијата се неутрализирани тројца терористи, припадници на сепаратистичко-терористичката организација ПКК. 

Операциите во подрачјето продолжуваат.Слични вести