ТВС продолжуваат со операциите против терористите во Муш и Дијарбакир

Во операциите беа неутрализирани тројца терористи

1297544
ТВС продолжуваат со операциите против терористите во Муш и Дијарбакир

Во рамките на операциите на градската команда на жандармериските сили на руралното подрачје на Муш против приврзаниците на сепаратистичко-терористичката организација кои беа подржани од воздух беа неутрализирани двајца терористи, додека во операцијата во Лиџе кај Дијарбакир беше неутрализиран еден терорист.

Според соопштението кое беше објавено од страна на МВР, во рамките на внатрешно безбедносните операции во руралното подрачје на Муш кои беа остварени од страна на градската команда на жандармеријата и која беше подржана од воздух беа неутрализирани двајца терористи.

Во операцијата на командата на жандармеријата на Дијарбакир беше неутрализиран еден терорист.

И натаму продолжуваат операциите на безбедносните сили беше истакнато во соопштението.Слични вести