Мевлут Чавушоглу во Истанбул се состана со генералниот секретар на ОН Антонио Гутерес

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу во Истанбул се состана со генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес кој допатува за учество на денешната 6. Конференција за медијација

1297939
Мевлут Чавушоглу во Истанбул се состана со генералниот секретар на ОН Антонио Гутерес

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу се состана со генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес кој допатува во Истанбул за учество на денешната 6. Конференција за медијација.

По остварената средба, Чавушоглу во објавата што ја сподели на својата сметка на социјалната мрежа Твитер напиша: „Со Гутерес ги разгледавме регионалните и глобалните случувања, на чело со последните случувања во однос на прашања како Сирија, Палестина и Кипар. Разменивме мислења во врска со проектите за соработка коишто постојат меѓу нас и Обединетите нации (ОН).Слични вести