Кај градот Муш се неутрализирани двајца терористи на ПКК

Во руралното подрачје на градот Муш е реализирана операција поддржана од воздух во која се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК

1297403
Кај градот Муш се неутрализирани двајца терористи на ПКК

Во реализирана операција во руралното подрачје на градот Муш, во југоисточниот дел на земјата, се неутрализирани двајца терористи на сепаратистичко-терористичката организација ПКК. 

Во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се истакнува дека во рамките на операциите за воспоставување на внатрешната безбедност е реализирана операција поддржана од воздух во руралното подрачје на градот Муш во која се неутрализирани двајца терористи. 

Во соопштението се вели дека операциите во подрачјето продолжуваат.Слични вести