Еден тешко ранет турски војник кој се наоѓаше на лекување во болница го загуби животот

Министерството за национална одбрана соопшти дека еден тешко ранет турски војник за време на вооружена престрелка со терористите на 23 октомври во Јуксекова кај Хаќќари го загуби животот го болницата каде што се наоѓаше на лекување

1295688
Еден тешко ранет турски војник кој се наоѓаше на лекување во болница го загуби животот

Еден тешко ранет турски војник кој се наоѓаше на лекување во болница и покрај сите напори на лекарите им подллегна на раните и го загуби животот, стана шехид.

Во објавеното писмено соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека еден турски војник кој беше тешко ранет за време на вооружена престрелка со терористите на 23 октомври во населеното место Јуксекова кај градот Хаќќари и чие лекување продолжуваше во болница, и покрај сите напори на лекарите вчера им подлегна на раните и го загуби животот, стана шехид.

Во соопштението на министерството се вели следното: „На нашиот загинат војник, шехид, во овој настан кој не облеа во длабока тага и жалост му посакуваме милост од Аллах, го изразуваме нашето сочувство до неговото семејство, Турските вооружени сили и до нашиот племенит народ, ѝ им посакуваме трпение.“

 Слични вести