Во операција кај градот Хатај е неутрализиран еден терорист

Во реализирана операција од страна на градската команда на жандармеријата во руралното подрачје на падините на планините Аманос кај градот Хатај е неутрализиран еден терорист на ПКК

1295315
Во операција кај градот Хатај е неутрализиран еден терорист

Во реализирана операција во руралното подрачје на падините на планините Аманос кај градот Хатај, во крајниот југоисточен дел на земјата, е неутрализиран еден терорист на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во објавеното соопштение од Губернијата на Хатај се истакнува дека во реализирана операција од страна на градската команда на жандармеријата е неутрализиран еден терорист.

Во соопштението се вели дека ќе бидат продолжени со зголемен елан и зголемена одлучност операциите коишто се реализираат во подрачјето, со цел воспоставување на спокојството и безбедноста на граѓаните.Слични вести