Министерот Хулуси Акар во Брисел ги посети институциите на Турција во НАТО

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во Главниот штаб на НАТО ги посети Постојаното претставништво на Турција во НАТО и Турската воена претставничка делегација (ТМР)

1294086
Министерот Хулуси Акар во Брисел ги посети институциите на Турција во НАТО

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во белгискиот главен град Брисел каде што отпатува за состанокот на Министрите за одбрана на НАТО, го посети Главниот Штаб на НАТО.

Овде, министерот Акар ги посети Постојаното претставништво на Турција во НАТО и Турската воена претставничка делегација (ТМР).

Министерот за национална одбрана Хулуси Акар во Постојаното претставништво на Турција во НАТО беше пречекан од страна на постојаниот претставник на Турција во НАТО амбасадорот Басат Озтурк и други функционери.

Министерот Акар во Постојаното претставништво разговараше одделно со вработените, а потоа ја посети и Турската воена претставничка делегација (ТМР).

 

 Слични вести