Чавушоглу се состана со својот ирански колега Зариф во Баку

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушголу во главниот град на Азербејџан, Баку, каде што замина по повод 18. Самит на Движењето на неврзаните земји се состана со иранскиот министер за надворешни работи Џевад Зариф

1293920
Чавушоглу се состана со својот ирански колега Зариф во Баку

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушголу во главниот град на Азербејџан, Баку, каде што престојува по повод 18. Самит на Движењето на неврзаните земји, остварува и низа билатерални средби и разговори.

Во тие рамки, министерот Чавушоглу се состана со својот ирански колега министерот за надворешни работи Џевад Зариф.

Потоа министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу имаше средби и со малезискиот министер за надворешни работи Саифудин Абдулах и со венецуелскиот министер за надворешни работи Хорхе Ареаза.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу вчера во азербеџјанскиот главен град Баку учествуваше на состанокот на Министерскиот комитет на Движењето на неврзаните земји, посветен на прашањето со Палестина.Слични вести