Во антитерористичка операција кај градот Бинѓол е неутрализиран еден терорист

Според безбедносни извори, во реализирана операција против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во руралното подрачје на селото Саричичек кај градот Бинѓол, е убиен еден терорист-жена позната под кодното име „Рукен Мардин“

1293455
Во антитерористичка операција кај градот Бинѓол е неутрализиран еден терорист

Во реализирана операција против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во руралното подрачје на градот Бинѓол, во југоисточниот дел на земјата, е неутрализиран еден терорист.

Според добиени информации од безбедносни извори, во реализирана операција против  сепаратистичко-терористичката организација ПКК во руралното подрачје на селото Саричичек кај градот Бинѓол, е убиен еден терорист жена.

Операциите во подрачјето продолжуваат.

Во меѓувреме, беше установено дека неутрализираната терористка била С.А. позната под кодното име „Рукен Мардин“.Слични вести