Чавушоглу оствари телефонски разговор со Помпео

Американските воени претставници на турските воени органи писмено им доставија до знаење дека приврзаниците на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК се повлекле од просторот на операцијата Извор на мирот

1293050
Чавушоглу оствари телефонски разговор со Помпео

Министерот за надворешни работи Мевљут Чавушоглу оствари телефонски разговор со американскиот колега Мајк Помпео.

Според извори од МНР, американскиот министер Помпео на разговорот истакна дека американските воени претставници на турските воени органи писмено им доставија до знаење дека приврзаниците на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК се повлекле од просторот на операцијата Извор на мирот.Слични вести