За време на антитерористичка операција кај градот Мардин загина еден турски војник

Во рамките на антитерористичката операција против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во руралното подрачје на населеното место Дерик кај градот Мардин, дојде до вооружена престрелка со терористите во која загина еден турски војник

1291572
За време на антитерористичка операција кај градот Мардин загина еден турски војник

За време на реализирање на антитерристичка операција против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во руралното подрачје на населеното место Дерик кај градот Мардин, во југоисточниот дел на земјата, загина (стана шехид) еден турски војник.

Во рамките на антитерористичката операција којашто е започната против сепаратистичко-терористичката организација ПКК во руралното подрачје на населеното место Дерик кај градот Мардин, дојде до вооружена престрелка помеѓу безбедносните сили и утврдената група терористи во подрачјето.

Притоа во престрелката загина еден турски војник.

Операцијата во подрачјето продолжува.Слични вести