Во операциите во Дијарбакир, Мардин и Битлис неутрализирани 7 терористи

Еден од терористите кој се наоѓа на сивата листа се вика Јусуф Демир и познат под кодното име Федаи Кочер. За него е распишана потерница од 300 илјади турски лири.

1291553
Во операциите во Дијарбакир, Мардин и Битлис неутрализирани 7 терористи

Во операциите во Дијарбакир, Мардин и Битлис беа неутрализирани 7 терористи од кои еден се наоѓа на сивата листа на терористи.

Според соопштението кое беше објавено од страна на Министерството за внатрешни работи, во рамките на внатрешно безбедносните операции на екипите на полицијата и жандармеријата, беа неутрализирани 2 терористи од кои еден се наоѓа на сивата листа.

Еден од терористите кој се наоѓа на сивата листа се вика Јусуф Демир и познат под кодното име Федаи Кочер. За него е распишана потерница од 300 илјади турски лири.

Во рамките на операцијата на екипите на жандармеријата во месноста Дерик кај Мардин беа неутрализирани 3, додека во операцијата на специјалните екипи на жандармеријата во руралното подрачје на Битлис беа неутрализирани 2 терористи.

Продолжуваат операциите на безбедносните сили во областа.Слични вести