Во вооружена престрелка со терористите кај Хаќќари загина еден турски војник

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во вооружена престрелка со терористите во населеното место Шемдинли кај Хаќќари загина (стана шехид) еден турски војник

1291176
Во вооружена престрелка со терористите кај Хаќќари загина еден турски војник

Во вооружена престрелка со терористите во населеното место Шемдинли кај градот Хаќќари загина (стана шехид) еден турски војник.

Во објавеното соопштение од Министерството за национална одбрана се истакнува дека во вооружена престрелка со терористите беше тешко ранет еден војник кој веднаш беше префрлен на лекување во болница, но и покрај сите напори на лекарите им подлегна на раните и го загуби животот (стана шехид). 

Во соопштението на министерството се вели следното: "На нашиот загинат војник, шехид, во овој настан кој не облеа во длабока тага и жалост му посакуваме милост од Аллах, го изразуваме нашето сочувство до неговото семејство, Турските вооружени сили и нашиот племенит народ, ѝ им посакуваме трпение."Слични вести