Испратени дополнителни тенкови во Џејланпинар кај градот Шанлиурфа на границата со Сирија

Конвојот составен од приближно 15 возила шлепери натоварени со тенкови, којшто излезе од Командата на 20. оклопна бригада во Шанлиурфа, под безбедносни мерки тргна кон населеното место Џејланпинар во непосредна близина на граничната линија

1291278
Испратени дополнителни тенкови во Џејланпинар кај градот Шанлиурфа на границата со Сирија

Од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK) се испратени дополнителни тенкови за воените единици на границата со Сирија.

Конвојот составен од приближно 15 возила шлепери натоварени со тенкови, којшто излезе од Командата на 20. оклопна бригада во Шанлиурфа, под безбедносни мерки тргна кон населеното место Џејланпинар во непосредна близина на граничната линија.

Како што се дознава конвојот е испратен за зајакнување на воените единици распоредени на границата со Сирија.Слични вести