Чавушоглу разговараше телефонски со генералниот секретар на НАТО Столтенберг

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг разговараа телефонски за постигнатиот договор со САД за привремено запирање на операцијата Извор на Мирот

1290418
Чавушоглу разговараше телефонски со генералниот секретар на НАТО Столтенберг

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу оствари телефонски разговор со генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг посветен на постигнатиот договор со САД за привремено запирање на операцијата Извор на Мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија.

Според добиени информации од дипломатски извори, министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу и генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг разговараа телефонски.

Во разговорот, стана збор за постигнатиот договор со САД за привремено запирање на операцијата Извор на Мирот, источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија.Слични вести