Во есенско-зимските операции на Турските вооружени сили се неутрализирани 118 терористи на ПКК

Министерството за внатрешни работи соопшти дека есенско-зимските операции коишто се спроведуваат против сепаратистичко-терористичката организација ПКК се неутрализирани 118 терористи

1289768
Во есенско-зимските операции на Турските вооружени сили се неутрализирани 118 терористи на ПКК

Во есенско-зимските операции коишто се спроведуваат против сепаратистичко-терористичката организација ПКК се неутрализирани 118 терористи.

Во објавеното соопштение од Министерството за внатрешни работи се даваат информации во врска со операциите коишто се спроведуваат против активностите за подготвување за зимување на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

Во соопштението се истакнува дека во операциите коишто се интензивираат против  сепаратистичко-терористичката организација ПКК досега се неутрализирани 118 терористи.

Во операциите се уништени и голем број пештери, засолништа и скривници коишто биле користени од страна на терористите.Слични вести