Сириската национална армија (СНА) испрати воена единица за поддршка на операцијата Извор на мирот

Сириската национална армија (СНА) составена од опозициски борци испрати нова воена единица на турско-сириската граница за поддршка на турските воени единици кои учествуваат во операцијата Извор на мирот

1289688
Сириската национална армија (СНА) испрати воена единица за поддршка на операцијата Извор на мирот

Сириската национална армија (СНА) продолжува да ја дава својата поддршка на операцијата Извор на мирот којашто се реализира од страна на Турските вооружени сили (ТВС или TSK), источно од реката Еуфрат, во североисточниот дел на Сирија.

Сириската национална армија (СНА) составена од опозициски борци испрати нова воена единица на турско-сириската граница за поддршка на турските воени единици.  

Автобусите кои ги превезуваа војниците на Сириската национална армија (СНА) и шлепери натоварени со теренски возила и оружје и муниција, од градот Килис се упатија во правец на градот Газиантеп во близина на границата со Сирија.

Како што се дознава конвојот испратен под безбедносни мерки, е испратен како поддршка и зајакнување на воените единици распореднеи на сириската граница.Слични вести