Претседателот Ердоган го прими американскиот потпретседател Мајк Пенс

Приемот во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе во Анкара беше затворен за медиумите и траеше 1 час и 40 минути, а потоа се премина на разговори помеѓу делегациите на двете земји

1289965
Претседателот Ердоган го прими американскиот потпретседател Мајк Пенс

Претседателот Реџеп Тајјип Ердоган го прими американскиот потпретседател Мајк Пенс кој вчера приквечер допатува во Турицја на разговори посветени на прашањето со Сирија.

Приемот во претседателската палата „Куллијето“ во Бештепе во Анкара беше затворен за медиумите и траеше 1 час и 40 минути.

По средбата помеѓу претседателот Ердоган и американскиот потпретседател Мајк Пенс се премина на разговори помеѓу делегациите на двете земји.Слични вести